OLA

OLAs gaidamie pasakumi

OLA stasta…

Kas ir Caumala?

Caumala ir OLAs e-raksts, kurš iznāks reizi trijos mēnešos.  Laikraksta mērķis ir informēt OLAs  esošos un topošos biedrus kā arī atbalstītājus par notikumiem, kas saistīti ar OLAs darbību.

OLAS Valdes Sēde

Decembra beigās tika ievēlēta jaunā OLAs valde, Franz Bauer tika ievēlēts kā priekšsēdētājs, Kristaps Daukšs kā vice priekšsēdētājs, Karīna Hāznere kā sekretāre un Markus Apelis kā kasieris. Pirmo reizi jaunā OLAs valde sanāca kopā uz sēdi šī gada 13. februārī. Pāris stundu laikā tika nolemtas sekojošas lietas, izveidot OLAS biedru maksu, pārskatīt amatu atbildības un izplānot nākotnes pasākumus. Vienprātīgi valde nolēma ieviest 15 dolāru biedru maksu.Kļūstot par OLAs biedru jūs ne vien atbalstīsiet organizāciju, bet arī iegūsiet atlaides uz OLAs pasākumiem. Kā vienu no lielākajiem pasākumiem OLAs valde plāno organizēt kazino vakaru rudenī, no kura ienākumi tiks ziedoti labdarībai. Tuvāka informācija par pasākumu tiks ziņota vasaras beigās.

OLAs tuvākie pasākumi

OLAs tuvākais pasākums gaidāms jau rīt, 9.martā. Klīvlandes Starptautiskais Filmu Festivāls šogad plašākai publikai izrādīs latviešu filmu “Vogelfrei”. Filma pieskaras četriem dažādiem cilvēka dzīves posmiem: bērnībai, jaunībai, spēka gadiem un vecumdienām.

30. maijā  kopaa ar Klivlandes Latviešu Biedrību OLA rīkos vienreizēju iespēju vietējajiem latvieshiem un vinju draugiem noskatīt šī gada gaidītāko latviešu filmu “Rīgas Sargi”. Šī ir viena no pēdējā laika patriotiskākajām filmām latviešu kino, filmas sižets risinās 1919. gadā, un ataino latviešu zēnus kas cīnijās pret vācu armiju par Latvijas brīvību.

16. martā kopā ar Klīvlandes svētdienas skolu OLA atkal krāsos olas!

OLA stāsta

Šajā rubrikā kāds no “Oliešiem” dalīsies pieredzē par OLu, šoreiz izvēlējāmies OLAs bijušo priekšsēdētāju Brigitu Rūtenbergu.

Pēc pirmā OLAs darbibas gada, gribēju turpināt visu  ko jau biju iesākus ar Franz un Karinu. Kaut kāda iemesla deļ man vienmēr ir paticis rīkot pasākumus, un ar OLA(u), man bija iespeja šo turpināt, neviens nevareja mums pateikt "nē" jeb "pārdomāsim". Visi "Oliņi" bij ar mieru vismaz piedalities un izpalidzēt. Manuprāt OLA, var viss kaut ko rikot, ja tikai kāds uzņemas to darbu!

Rīkojot OLAs pasākumus izmantoju pieredzi kuru jau biju ieguvusi  iepriekš. Piemeram, sākam rīkot OLAs egliti,kas izdevās veiksmīgi, jo decembra mēnesī OLA tika dibināta, tāpēc sadomājām, ka tas bija labs iemesls, lai satiktos atkal pēc gada. Tā kā mums vairs nebija skolas eglītes, tad norīkojām "pieaugušo" eglīti. Sarīkoju arī dzejas vakaru, kurā bija nolemtas tēmas, un visiem bija  jāatnak ar vismaz vienu dzejoli. Olu krāsošana latviešu skoliņā arī bija mana doma, jo man palika atmiņā ko es darīju bernībā, kad māciju Klīvlandes latviešu skoliņā  tas netika darīts. Tāpēc domaju, ka OLAi pilnigi pienācās to sarīkot, lai berniem būtu prieks, krāsot olas un varbūt izvairities no kādas mācību stundas! Tad bija slavenais brauciens uz Hartfordu, lai noskatītu Latvijas futbola spēli pret ASV. Saorganizēju, lai visi brauktu vienā mašīnā 12 stundas, un tad gulētu vienā istabā! Tagad no tās nedēļas nogales, ir tik daudz atmiņu! Protams, rīkoju Svetā Patrika dienas svinibas, dziesmu vakarus, "tailgating" pie Brown's speles, un Browns speles apmeklēšanu, jaungada nedēļas nogali, kafijas galdu, kuģīša brauciens, un priecīgās stundas katru menesi kurās apsveicam tā mēnēša jubilārus.

Gribēju netikai satikties ar draugiem krodziņā un izklaidēties, bet arī nodarboties ar kaut ko nopietnāku. Turklāt, negribēju, lai mūs  uzskata par " jauniešu grupiņu kas tikai izklaidējās". Gribeju dot iespēju visiem piedalīties,un uzstādīt OLu kā piemēru jaunākajai paaudzei.

Pagaidām, es nodarbojas ar OLAs timekļa lapu. Vienmēr gaidu kaut ko jaunu, lai izsludinātu OLAs jaunākās aktivitātes.

Man ir prieks, ka „Oliņi” ir tik čakli, un ceru, ka OLA tikai turpinās ripot!